Odds på Tyson Fury vs Dillian Whyte 23. april 2022

Tyson Fury vs. Dillian Whyte

Den 23. april 2022 er det klart for en skikkelig batalje i bokseringen. De to britiske tungvekterne Tyson Fury og Dillian Whyte barker sammen på Wembley Stadium. Med 90 000 tilskuere til stede, og mer enn 41 millioner dollar i premiepotten er det snakk om en real tungvektskamp på alle mulige måter. Du finner odds på Tyson Fury vs Dillian Whyte hos alle de beste bettingselskapene på nettet. Det foreligger et stort antall objekter å satse på, og du kan gi kampopplevelsen et ytterligere løft ved å sette noen kroner på matchen.

Bettingselskaper med odds på Tyson Fury vs. Dillian Whyte

Tyson Fury vs Dillian Whyte 

Tyson Fury er en av sin tids virkelige giganter innen boksesporten. Tungvekteren fra Manchester er godt over 2 meter høy, og holder to mesterskapsbelter. Han ble verdensmester for første gang i 2015, da han slo den ukrainske kjempen Wladimir Klitschko på poeng etter 12 runder. Etter å ha blitt fratatt titlene sine grunnet kontraktskluss, sleit Fury en periode med rusproblemer men har siden kommet grusomt tilbake og gjenvunnet titlene sine i ringen. Han er i dag rangert som verdens ubestridt beste tungvektsbokser. Og ja, Tyson Fury er oppkalt etter bokselegenden, Mike Tyson, som var tungvektsmester da unge Fury ble født. 

Jamaica-fødte Dillian Whyte, på sin side, stiller med en langt tynnere merittliste, og er da også en soleklar underdog hos spilleselskapene. Whyte har vært britisk mester flere ganger og er rangert som verdens femte beste tungvekter i dag. Faktisk har Whyte vel så gode prestasjoner å vise til innen kick-boksing og MMA. Whyte er 13 com kortere enn Tyson Fury, og rekkevidden er 18 cm mindre. Han møter med andre ord en både mer meritert, erfaren og betraktelig større motstander denne gangen. 

Generell info 

Tyson Fury vs Dillian Whyte går av stabelen i London søndag den 23. april 2022. Kampen skal i teorien starte klokka 22:00 norsk tid, men alle boksefans vet at den reelle starten kan komme et godt stykke senere. 

Møtet mellom de to britiske tungvekterne har – ikke overraskende – ført til boksefeber på øyriket. Kampen skal gå på selveste Wembley Stadium, og da de 90 000 billettene ble lagt ut for salg ble de solgt ut på bare noen timer. Tysons representanter har siden forsøkt å få høynet kapasiteten til 100 000. Det ville gjort Fury vs Whyte til boksekampen med størst tilskuertall i Storbritannia etter andre verdenskrig. 

Den voldsomme publikumsinteressen gir seg også utslag i at premiepotten er spektakulær. Drøye $41 000 000 har blitt lagt på bordet for å få kampen organisert. Fury mottar 80% av premiepengene, Whyte 20% – noe som er en god indikator på hvor de to hører hjemme innen boksesportens hierarki.  

Slik ser du kampen mellom Tyson Fury og Dillian Whyte fra Norge

Du kan følge Tyson Fury vs Dillian Whyte på Viaplays betalingstjeneste her i Norge. Du kan kjøpe tilgang til kampen fra Viaplay selv om du ikke har en Viaplay-pakke. Du må ut med 499 kr for å dra nytte av dette tilbudet, og kan deretter se kampen på enhver enhet som støtter Viaplay.   

Oddsobjekter på kampen – Hvilke oddsobjekter finnes på kampen?

Du finner mange typer odds på Tyson Fury vs Dillian Whyte. For det første kan du selvsagt sette penger på utfallet av kampen. Du kan tippe på hvem som vinner, uavhengig av antall runder og måte. Du kan også satse på at kampen ender uavgjort, men dette er neppe lurt all den tid boksekamper ekstremt sjeldent ender uten en avgjørelse den ene eller andre veien. Ja, du kan også tippe uten at muligheten for uavgjort innvirker med et «draw no bet»-spill. Det vil si at du setter penger på at Fury eller Whyte vinner, og at du får pengene tilbake om det ender uavgjort. Du får da noe lavere odds. 

Videre kan du tippe på objekter som blant annet:

Over-under et visst antall runderAntall runderHvem som vinner en gitt runde Hvem som vinner en gruppe med runder (f.eks. 1-3, 4-6, osv.)Vinnemåte (KO, TKO, poeng, diskvalifikasjon)Hvorvidt kampen varer alle 12 runder

Merk at du ikke kan kombinere flere objekter fra denne kampen i en akkumulator, med mindre spilleselskapet gjør kampen tilgjengelig som oddsbygger. 

Kampprognose og forventninger

Alle de store bettingselskapene, som Unibet, ComeOn og Betsson er enige: Tyson Fury kommer til å gi Dillian Whyte juling. I skrivende stund er oddsen på at Fury forsvarer tittelen sin på mellom 1,16 og 1.11. Dette er selvsagt veldig lavt, og frister kanskje ikke de fleste tippere.

Selv om Fury er større, sterkere og enkelt og greit en bedre bokser, kan uventede ting skje. Ikke glem at tungvektsmesteren Fury er oppkalt etter «Iron» Mike Tyson presterte å tape en mesterskapskamp mot Buster Douglas – en outsider som hadde enda lengre odds enn det du finner på Dillian Whyte. Whyte har i skrivende stund mellom 4,50 og 5,60 i odds. Dette er sensasjonelt høyt for boksing. Oddsen vil nok endre seg noe frem mot kampen, basert på skaderykter og den slags, men det skal skje noe svært dramatisk for å gi store utslag. 

Det soleklare favorittstemplet gjør at alternative spilleobjekter nok frister mer enn å sette penger på hvem som vinner. Her kan du gjøre dine egne vurderinger, basert på historikk, form og boksestil. Hvor mange runder overlever Whyte? Er han en kjapp starter, som kan tenkes å vinne den første runden? Er han sta, sånn at KO eller TKO er mindre sannsynlig enn poeng-seier til Fury? Det er ved å gå i dybden på den type spill at du kan sikre deg et gunstig bet med odds det er verdt å satse på. 

Kort om utøverne

Tyson Fury og Dillian Whyte er dagens to klart beste britiske tungvektsboksere. De er begge rangert blant de 5 beste i verden – Fury nr. 1, Whyte nr. 5. Her har du en del nyttig info om hver av dem:

Tyson Fury 

Fullt navn Tyson Luke Fury «The Gypsy King» Alder33NasjonalitetBritiskHøyde206 cmVektklasseTungvekterRekkevidde216 cmSeiere, tap, KOs31 / 0 / 22

Dillian Whyte

Fullt navn Dillian Whyte «The Body Snatcher»Alder34NasjonalitetBritiskHøyde193 cmVektklasseTungvekterRekkevidde198 cmSeiere, tap, KOs28 / 19 / 2

Og med det er det bare å glede seg til oppgjørets time kommer. Vi vet hvem vi skal satse på. Gjør du?

The post Odds på Tyson Fury vs Dillian Whyte 23. april 2022 appeared first on Bettingselskaper.

Author: Bobby Craig