Odds på Bergen Triathlon 2022

Bergen Triathlon 2022 odds

Verdenscupen i triatlon – World Triathlon Championship Series – er planetens mest prestisjetunge turnering innenfor denne stadig mer populære idretten, foruten VM og OL. Løp avholdes over hele verden, og alle de beste utøverne er med. Du kan nå finne odds på Bergen Triathlon hos de store tippeselskapene online.

Bergen Triathlon 2022

I år skal vi for første gang få besøk av triatlonsportens verdenscup her i Norge. Løpet skal stå i naturskjønne omgivelser i byen mellom de syv fjell – Bergen. Bergen Triathlon 2022 kommer til å bli en av sommerens store sportshøydepunkt, og publikumsoppmøtet vil sikkert bli solid. 

Ruten har blitt valgt for å vise Bergen fra sin vakreste side, foruten – selvsagt – å gi deltakerne noe å bryne seg på. Moroa starter med en 750 meter langt svømmeetappe fra en flytebrygge ytterst i Vågen inn til byens berømte brygge. Deretter skal dets sykles 4×5 km gjennom Bergens vakre sentrumsgater, deriblant Torgallmenningen og Strandgaten, før det er duket for løpetur langs samme trasé som sykkeletappen bestod av. Alt går dermed for seg innenfor et relativt lite område, noe som sikkert vil gi store publikumstall og topp stemning. 

Viktige datoer for årets Bergen Triathlon

Bergen Triathlon 2022 avholdes den 28. august. Øvrige stevner i løpet av årets sesong i World Triathlon Championship Series går mellom mai og november, med løp i blant annet, Japan, Storbritannia og Abu Dhabi. Her er det viktig å understreke at årets løp i Bergen inngår i det som kalles World Triathlon Cup. Dette er et underbruk av det mer prestisjetunge Championship Series. Arrangør for begge turneringene er World Traithlon, som er triatlonsportens internasjonale hovedorganisasjon. Deltakerne som stiller til start i Bergen i august vil konkurrere om både poeng som vil inngå i verdensrankingen, og en pen premiepott. 

Deltagere/nasjoner i Bergen Triathlon 2022

Det ventes at det blir et meget sterkt felt som stiller til start i Bergen Triathlon 2022, når startskuddet går i slutten av august. Hjemmepublikummet gleder seg nok utvilsomt til å ønske den store hjemmefavoritten, bergensgutten Kristian Blummenfelt, velkommen. Den olympiske gullmedaljevinneren er regjerende verdenscupmester i triatlon etter en sensasjonelt sterk 2021-sesong. At han nå får konkurrere på høyeste nivå på hjemmebane vil kanskje virke ekstra motiverende, sånn at vi få se denne norske idrettshelten fra sin beste side i Bergen. Fansen kommer utvilsomt til å gi sin fulle støtte til en av Bergens største sønner i nyere idrettshistorie.  

Blant de øvrige topputøverne på herresiden, kan vi nevne navn som britiske Alex Yee, som tok sølv bak Blummenfelt i Tokyo-OL, og Hayden Wilde fra New Zealand som kapret bronsen. I årets første verdenscupløp, kom de to på henholdsvis første og andre plass. De er nok innstilte på å gi Blummenfelt kamp om hederen hjemme i Bergen etter å ha blitt slått i OL.

På kvinnesiden er de store navnene regjerende olympisk mester Flora Duffy fra Bermuda, og britiske Georgia Taylor-Brown. Taylor-Brown tok individuelt sølv og lag-gull i Tokyo-OL. Veteranen Duffy er forøvrig også regjerende verdenscupmester.   

Forventninger og vinnerprognose

Det stilles selvsagt store forventninger til at bergenseren Kristian Blummenfelt skal dundre til og klinke til med klar seier foran et feststemt hjemmepublikum. Han stilte ikke i årets første verdenscupstevne i Yokohama i Japan i mai, men han kommer garantert til å gi alt han kan for å forsvare tittelen fra i fjor. 

Skal noen utfordre hjemmefavoritten i Bergens gater og havneområde, kan det fort bli britiske Alex Yee. I Blummenfelts fravær nyttet han høvet til å vinne i Yokohama. Holder han den gode formen gående gjennom resten av sommeren kan han bli en farlig utfordrer.

På kvinnesiden er det ikke lett å komme utenom Flora Duffy. Hun startet verdenscupsesongen med en tredjeplass i Yokohama, og forventes å yte jevnt og godt gjennom sesongen. All den tid Duffy fyller 35 noen uker etter Bergen Triathlon, kan det vel muligens hende at hun vil bli utfordret av yngre krefter. Da kan syv år yngre, Georgia Taylor-Brown, være en sterk kandidat. 

Oddsobjekter på Bergen Triathlon

Tipping på triatlon er ikke spesielt utbredt, men du kan finne odds på de store mesterskapene hos mange bettingselskaper. Det inkluderer bred dekning av OL, og også eventer i World Triathlon Championship Series. 

Du kan som regel kun tippe på hvem som vil vinne en bestemt konkurranse. Det vil si at du spiller et vinneroddsspill på en gitt deltaker. Denne typen spill kan som regel ikke kombineres med øvrige objekter som del av et kombinasjonsspill. 

Når på året er Triathlon-sesongen?

World Triathlon Championship Series går fra våren til tidlig på vinteren. Vanligvis starter moroa i mai, mens siste konkurranse avholdes i november. Antall eventer varierer fra sesong til sesong. Arrangementene holdes over hele kloden. Byer i Nord-Amerika, Japan, Gulfen, mange land i Europa, samt Kariben har avholdt verdenscupløp innen triatlon i løpet av de siste årene. I sesonger hvor det også arrangeres sommer-OL inngår innsatsen i de olympiske leker som del av verdenscupen. Dette gjøres for at utøverne ikke skal bli nødt til å velge mellom å prioritere det ene eller det andre. Altså kan man satse beinhardt på både verdenscup og OL, noe som oppfordrer til best mulig resultater over hele fjøla.  

Slik tipper du på Bergen Triathlon

Triatlon er å anse som en nisjesport når det kommer til oddsspill. Derfor må du belage deg på å lete en stund før du finner et bettingselskap som gir odds på eventer innen verdenscupen. Et godt utgangspunkt er de virkelig store operatørene, sånn som Bet365, Betsson og Betway, som gjerne byr på de aller største oddsmenyene med flest mulige sporter på plass. 

Når du har funnet et bettingselskap med verdenscupen i triatlon tilgjengelig, må du så registrere en brukerkonto. Det er fort gjort. Alt som skal til er å fylle inn et kort skjema på nettsiden, og deretter bekrefte opprettelsen. Deretter er det bare å legge til ditt ønskede spilleobjekt på kupongen. 

For triatlon tilbys spill på hvem som vinner individuelle løp, og det kan også være mulig å tippe på sammenlagtvinner i årets verdenscup. Denne typen spill kalles vinneroddsspill, og kan vanligvis ikke kombineres med øvrige objekter i en akkumulator eller et system. Altså er det snakk om singelspill. 

The post Odds på Bergen Triathlon 2022 appeared first on Bettingselskaper.

Author: Bobby Craig